Leírás és Paraméterek
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszmaradt őrlik meg.
Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a kendermag fehérje porban: A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, réz, cink
Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom 1520 kJ/362 kcal, zsírok 11,1g, amelyből telített zsírsavak 1,1g, szénhidrát 10g, amelyből cukrok 5,9g, fehérjék 49g, só <0,1g
Jótékony hatások: segíti szerveink egészséges működését, növeli energiaszintünket, libidónkat, állóképességünket, hozzájárul az egészséges alváshoz, a ragyogó hajhoz és bőrhöz, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét is.
Hogyan fogyasszuk: keverd kedvenc turmixodhoz, vagy készíts belőle energia szeletet datolyával, mazsolával és egyéb superfood porokkal.