A weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Adataid teljes biztonságban kezeljük. Engedélyezed a sütik használatát?

Egészség a tényérunkon

Egészség a tényérunkon

Az egészséges táplálkozás az egyik legfontosabb tényező az egészséges életmód elérésében. Az étkezési szokásaink hatással vannak az egészségünkre, az általános közérzetünkre, az energia- és koncentrációszintünkre és az életminőségünkre. Az egészséges táplálkozás egy életmód, amely az egészséges, változatos és tápláló ételek fogyasztását jelenti.

A kutatások összekapcsolnak több olyan betegséget is a helytelen táplálkozással, mint például a szívbetegség és a rák. Egészséges táplálkozással nagy mértékben csökkenthető ezek kialakulásának esélye.

Teljes ételek fogyasztására kell törekednünk legalább 80-90%-ban. A teljes ételek kifejezés általában a természetes, feldolgozatlan ételeket jelöli. Vegyünk magunkhoz sok zöldséget és gyümölcsöt. Számos, a szervezetünk számára fontos tápanyagot tartalmaznak: vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és antioxidánsokat. Fogyasszunk minden étkezéshez gyümölcsöt vagy zöldséget, így biztosan fedezni tudjuk a napi ajánlott mennyiséget.

Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket: A feldolgozott élelmiszerek magas kalóriatartalmúak és gyakran tartalmaznak adalékanyagokat, cukrot, sót és mesterséges ízfokozókat. Kerüljük a gyorséttermi és előrecsomagolt ételeket, amelyek magas kalóriatartalmúak és tartalmaznak adalékanyagokat. Ehelyett válasszunk egészséges és változatos ételeket, amelyeket otthon elkészíthetünk.

Asztalunkra mindig kerüljön teljes értékű gabona. A teljes értékű gabonafélék magasabb rosttartalommal és tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a finomított gabonafélék. A teljes értékű gabonákból készült ételek tovább eltelítenek, és hosszabb távon biztosítják az energiát. Köretnek például fogyaszthatunk kölest, zabot, hajdinát, amelyek vitaminokkal és ásványi anyagokkal telítettek.

Fogyasszunk egészséges fehérjeforrásokat: Az egészséges táplálkozás fontos eleme a magas minőségű fehérjék fogyasztása. Válasszunk sovány húsokat, halakat, hüvelyeseket, magvakat, tojást. Tejtermékek közül érdemes inkább a savanyított változatokat választani, mivel ezek a termékek jótékony hatással vannak szervezetünkre, fenntartják, illetve helyreállítják a bélflóra felborult egyensúlyát, ezáltal támogatják az immunrendszer megfelelő működését. Tejtermékek fogyasztásánál az alacsony zsírtartalmúakat részesítsük előnyben!

Minimalizáljuk a magas telített zsírsavakat tartalmazó ételeket, mint például a vaj, a vörös húsok, a zsírosabb tejtermékek és a zsírban sült ételek. Válasszunk inkább egészséges zsírokat, mint például az olívaolaj, az avokádó és a diófélék.

Az édességek, cukrozott nassolnivalók fogyasztása csak mértékkel javasolt. A nassolás egy pótcselekvés, amikor kontroll nélkül csipegetünk, vagy éhségünk elűzése miatt rágcsáljuk az üres kalóriákat. Ilyenkor jó megoldás az édességet gyümölcsre, aszalt gyümölcsre, egészséges magvakra, cukormentes szeletekre lecserélni.

Pörgesd fel az anyagcserédet: reggelizz, tízóraizz rostgazdag élelmiszereket, gyümölcsöket és zöldségeket!

 

Étkezzünk rendszeresen és mértékkel: Az egészséges táplálkozásban fontos az étkezések rendszeressége és az ételek mértéktartó fogyasztása. Az egész napra elosztott 4-5 étkezés segít megőrizni az energia- és tápanyagszintünket, és elősegíti a súlykontrollt.

Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a megfelelő vízfogyasztás is. Próbáljunk napi 3-4 liter tiszta vizet inni és kerüljük a cukrozott üdítőket!

 

Az egészséges szervezet fenntartásához szükségünk van az olyan vitaminok és ásványi anyagok pótlására, amit nap mint nap nem tudunk bevinni megfelelő mennyiségben. Webshopunkban az egészséges táplálkozás kiegészítéseként széles választékban kínálunk Nektek minőségi táplálékkiegészítőket.

Kiváló minőségű termékeinket itt megtekinthetitek.

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta édesség receptek
blog comments powered by Disqus