A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a többi zöldséget pedig kisebb kockákra. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a fűszereket, belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot, sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk őket. A hagymákat és az édesburgonyát a fűszerekre dobjuk, és 3-4 percig kevergetve tovább pirítjuk, majd jöhet a többi zöldség is (a csicseriborsó kivételével), pár perc pirítás, majd felöntjük az egészet a vízzel. Kicsit pároljuk is a zöldségeket, majd ha már megpuhultak (de nem főttek szét!), nagyjából a felét kiszedjük egy tálba, a serpenyőben lévőkhöz pedig hozzáadjuk a csicseriborsót, a kókusztejet, és beleszórjuk a zabpelyhet.
Közben egy másik serpenyőben lepirítjuk a magokat. Összefőzzük a serpenyőben lévő alapanyagokat, és kész is: tálakba szedjük a zabpehelycurryt, majd mehet rá a maradék zöldség, a pirított magok és esetleg egy kevés az újhagyma zöldjéből.