A weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Adataid teljes biztonságban kezeljük. Engedélyezed a sütik használatát?

Zöldséges zabpehelycurry

A zabpelyhet nemcsak édesen lehet kanalazni, hanem sósan is. Most egy olyan fűszeres, zöldséges változatot mutatunk, amiből biztos, hogy kétszer fogsz szedni. De jó hír, hogy nem kell paráznod, ez nem hizlal, ezt írásba adjuk!

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a többi zöldséget pedig kisebb kockákra. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a fűszereket, belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot, sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk őket. A hagymákat és az édesburgonyát a fűszerekre dobjuk, és 3-4 percig kevergetve tovább pirítjuk, majd jöhet a többi zöldség is (a csicseriborsó kivételével), pár perc pirítás, majd felöntjük az egészet a vízzel. Kicsit pároljuk is a zöldségeket, majd ha már megpuhultak (de nem főttek szét!), nagyjából a felét kiszedjük egy tálba, a serpenyőben lévőkhöz pedig hozzáadjuk a csicseriborsót, a kókusztejet, és beleszórjuk a zabpelyhet. 

Közben egy másik serpenyőben lepirítjuk a magokat. Összefőzzük a serpenyőben lévő alapanyagokat, és kész is: tálakba szedjük a zabpehelycurryt, majd mehet rá a maradék zöldség, a pirított magok és esetleg egy kevés az újhagyma zöldjéből. 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek
blog comments powered by Disqus