Az indiai fűszerezésű csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet befűszerezzük majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az alaplevet felforraljuk, ízesítjük, majd beleborítjuk a kuszkuszt, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk (félidőnél felkavarjuk egy villával).
A joghurtra rányomjuk az egyik fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított mentát és koriandert. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összekeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A cukorborsót 3-5 perc alatt átpirítjuk a kókuszzsíron, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a szeletekre vágott maradék fokhagymát. A legvégén ráfacsarjuk a fél citrom levét. Tálalásnál pár levél petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük.