Leírás és Paraméterek
A Lactase adagonként (1 tabletta) 5000 FCCU laktázt tartalmaz!
A laktóz, azaz a tejcukor megemésztése sokunk számára nehézséget okoz, sőt, a laktózérzékenység napjainkban egyre gyakrabban előforduló állapot. A laktózra való érzékenység tulajdonképpen egy emésztőenzim hiánya, hiszen a tejcukor megemésztéséhez a szervezetünknek szüksége van egy emésztőenzimre, a laktázra. A laktázról viszont elmondható, hogy alapesetben a szervezetünk csak addig termeli ezt az enzimet, amíg az anyatej fogyasztása indokolttá teszi, a legtöbbünknél az anyag termelése a későbbiekben visszaszorul, vagy akár teljesen leáll - ezért van az, hogy a laktózérzékenységnek különböző erősségei léteznek.
A jó hír viszont az, hogy ennek az állapotnak a tejtermékek fogyasztása esetén következő kellemetlen következményeit (puffadás, emésztési diszkomfort, hasmenés), az enzim szájon át való elfogyasztása épp ugyanúgy vissza tudja szorítani, mintha a szervezetünk magunk termelné meg az enzimet.
Hasonlóképp működnek a “laktózmentes” tejtermékek is, hiszen a legtöbbjükben ugyanúgy megtalálható a tejcukor, de a termékek tartalmazzák a megemésztésükhöz szükséges hozzáadott laktázmennyiséget is.
A Lactase Enzyme segítségével tehát ezentúl újra élvezhetsz bármely tejtermék által nyújtott kulináris élményt, hiszen egyetlen tabletta olyan mennyiségű laktázt tartalmaz, amely elegendő kb. 20-25 g laktóz megemésztéséhez, ami cirka 400 ml tejnek felel meg!
Kinek ajánljuk?
Neked, ha
- laktózérzékeny vagy,
- nagyobb mennyiségű tejtermék fogyasztása emésztési zavarokat okoz nálad.
Próbáld ki te is!
Hatóanyag adatok
Egy adag: 1 tabletta
A csomagolás 60 adagot tartalmaz
/ 1 tabletta | |
Laktáz enzim (65000 ug) | 76,923 mg (5000 fcc* units) |
*FOOD chemicals codex